Johnny de Mol gaat theater in met ‘Hier is de Mol!’

24 april 2019

Al jarenlang maakt Johnny de Mol ontroerende programma’s. Het is dezelfde kenmerkende mengelmoes van een lach en een traan waarmee de presentator nu ook de vaderlandse theaterzalen hoopt te veroveren. Volgens velen een verrassende carrièrewending, maar volgens hemzelf vooral een logische: “Ik wil mensen graag mijn héle verhaal vertellen. Om ze te inspireren, te raken en te vermaken. Dat lukt in een theatershow veel beter dan in een kort item op televisie.”

Aandacht voor grote thema’s

Dat Johnny met zijn nieuwe avondvullende programma volle zalen zal trekken, lijkt waarschijnlijk. De BN’er staat bekend als een sympathieke televisiepersoonlijkheid en koppelt een authentieke uitstraling aan een oprechte interesse in zijn medemens. Die sociale betrokkenheid komt ook terug in zijn theatershow, zo licht hij alvast een tipje van de sluier op.

“Het theater wil ik onder meer gebruiken om grote thema’s te bespreken. Thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek op Lesbos of de zorg voor kwetsbaren in Nederland. Daar mag best wat meer aandacht voor komen, zonder dat we morgen massaal met zijn allen op het vliegtuig naar Griekenland hoeven te stappen. Eén ding is in elk geval zeker: niets doen lost de problemen niet op. Samen kom je altijd verder.”

Een betere wereld met Johnny

Gelukkig wordt Johnny’s leven niet 24 uur per dag beheerst door grote of indringende problemen. Zijn voorkeur voor rock-‘n-roll, een goed uitgaansleven, maar ook zijn huwelijk in Portugal geven genoeg stof voor diverse smakelijke anekdotes. Net als zijn jonge vaderschap, dat voor het gevoelsmens mede aanleiding vormt om nu het theater in te duiken:

“Dit is wat mij betreft het ultieme moment om mijn verhaal met mensen te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we de wereld samen een beetje beter kunnen maken. In het theater deel ik graag hoe ik dat zie. Natuurlijk wel op de luchtige toon en met de knipoog die iedereen van me gewend is.”

Maar, zo vervolgt hij enthousiast: “Als ik in elke zaal anderhalf uur de tijd heb om mijn verhaal duidelijk uit te leggen, zijn het uiteindelijk toch tienduizenden mensen die begrijpen wat ik bedoel. Die hopelijk geïnspireerd en zelfs geraakt de zaal weer verlaten. Of op zijn minst alleen vermaakt zijn – daar teken ik ook voor!”

Exclusief voor 20 theaters in Nederland

En vermaakt worden de bezoekers van Johnny kersverse theatertour zonder twijfel. Het geboren podiumdier geeft zijn publiek een uniek inkijkje in zijn bewogen leven en koppelt hilarische anekdotes aan wonderbaarlijke verhalen.

Samen met zijn band zingt hij zelfgeschreven en ontroerende nummers, die hij afwisselt met bekende covers. Dat doet hij – zoals bij alles in zijn leven – recht vanuit het hart: “Ik kan dan ook niet wachten om in juni de eerste try-out te spelen!”

Johnny speelt zijn nieuwe theatershow ‘Hier is de Mol!’ exclusief in 20 Nederlandse theaters. Het boeken van tickets kan via Johnnydemol.nl.

Terug naar het nieuws overzicht